Spisesteder i Fana og Ytrebygda

Oversikt over steder du kan spise og drikke i Fana og Ytrebygda

Dette er en oversikt over serveringsteder i Fana og Ytrebygda. For at oversikten skal bli så komplett som mulig er det fint om vi får tilbakemeldinger på eventuell feil og steder som ikke er med.

 Vi i Handelsdata AS har savnet en samlet oversikt over alle steder det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, på sikt vil vi også ha med arrangementer. Tanken er at det på sikt skal være mulig å bestille mat og drikke samt billetter til arrangementer via vårt nettsted, men til og begynne med vil vi presentere serveringstedene med bilde, adresse og kort beskrivelse. Dette innlegget er laget for at det skal være enkelt å finne et serveringsted som serverer den maten og drikken som du ønsker i et gitt område. De aller fleste stedene tilbyr mat du kan ta med (takeaway). I stedet for å se på kart kan du finne tabellen som inneholder den ønskete kombinasjonen av mat/drikke/område og viser serveringssteder som du kan velge mellom. Det skal komme lenke som kobler bedrift til aktuell oppføring på https://www.matdrikke.no/

Fana

Fana var en egen kommune frem til 1972 og hadde da kommunehus på Nesttun, kommunen omfattet Fana, Ytrebygda, Bønes, Fantoft, Minde og Natland. Frem til 1955 var også Fyllingsdalen en del av Fana, men ble da solgt til Bergen for 1,5 millioner kroner. I dag kan Fana inndeles i to hoveddeler:      

Den sammenhengende tettbebyggelsen i nordvest som inngår i tettstedet Bergen, med områdene Storetveit, Fjøsanger, Paradis, Hop, Nesttun, Midtun, Helldalsåsen, Sædalen, Nattland, Øvsttun, Kirkebirkeland, Skjold, Smørås og Rådal
Den spredtbebygde delen i sør og øst med jordbruk, skog, ferskvann og store fjellområder, med områdene Fana, Kaland, Totland, Dyngeland og Brattland som. Mindre befolkningssentra i disse delene er tettstedene Fanahammeren, Krokeide Nordvik og Valle.

Serveringssteder i Fana

Har fordelt på 2 tabeller, den første inneholder pizza, kebab, hamburger, sushi og asiatisk. Fana er delt inn i Fanahammeren/Krokeide, Fjøsanger, Nesttun, Paradis, Rådal (både Lagunen, Laguneparken og andre steder i Rådalen) og Nordås/Skjold/Sørås/Steinsvik.

Pizza/Kebab/ HamburgerSushi/Asiatisk
Fanahammeren/
Krokeide
Gullkroken Pizzeria
FjøsangerThai Thai Takeaway
NesttunBella Napoli
Ete Restaurant
Fana Kebab og Pizza
Nesttun Kebab
Peppes Pizza
East Beauty
Prestige Sushi & Catering
ParadisiSushi Paradis
Sabi Sushi Paradis
Samrabthai Paradis
Rådal/
Lagunen
McDonalds
Pizzabakeren
Villani
Sumo Lagunen
Nordås
Skjold/
Sørås/
Steinsvik
Matgal burger
San Leo Cafe
Venezia pizzeria
iSushi Råstølen
Sushimi Skjoldhagen
Tabellen viser steder i Fana hvor du kan spise pizza, kebab, hamburger, sushi og annen asiatisk som for eksempel kinesisk, indisk og koreansk.

Den andre tabellen er all annen mat pluss steder som serverer drikke. Fana er delt inn i Fjøsanger, Nesttun, Paradis, Rådal/Lagunen og Nordås/Skjold/Sørås/Steinsvik .

Annen MatDrikke
Fanahammeren/
Krokeide
Fjøsanger
NesttunLe Chef
Litleré Mat
Solbrød
Willums
Vertshuset Konow
ParadisMatgal Chef´s Table
Rådal /
Lagunen
Egon Lagunen
Huset Raa AS
Icookkitchen
Milano Trattoria
Shakes & Burgers
Villani
Espresso House
Joe & The Juice
Lie Nielsen Kafé
Shakes & Burgers
Nordås
Skjold/
Sørås/
Steinsvik
Tabellen viser kafeer og restauranter i Fana hvor du kan spise tradisjonell norsk eller internasjonal mat i tillegg viser den kafeer, juicebar, bar og pub hvor du kan drikke kaffe, juice, øl, vin og brennevin

Ytrebygda

Ytrebygda er en bydel i Bergen, som ligger sørvest for byens sentrum. Den var opprinnelig en del av Fana kommune som ble innlemmet i Bergen i 1972, og senere en del av Fana bydel, men ble skilt ut som egen bydel i 1990. Likevel omtales området fortsatt som en del av Fana på folkemunne.  Områder er Sandsli, Kokstad, Blomsterdalen og Hjellestad i tillegg har bydelen Bergen Lufthavn Flesland, Fana Golfklubb og Fana Stadion.

Serveringssteder i Ytrebygda

Har fordelt på 2 tabeller, den første inneholder pizza, kebab, hamburger, sushi og asiatisk. Ytrebygda er delt inn i Blomsterdalen (inkludert hoteller nær flyplassen), Bergen lufthavn Flesland, Hjellestad, Kokstad og Sandsli

 Pizza/Kebab/ HamburgerSushi/Asiatisk
BlomsterdalenRimini Pizzeria
Popolo Osteria & Bar
 Thai Thai Takeaway
FleslandFood factory 
Hjellestad  
KokstadDomino’s Pizza Kokstad
JaFs Kokkobello
Lucky Bowl
 
Søreide/
Sandsli
 Picasso Pizza FanatorgetBunthai Take Away
Panda Mat
Tabellen viser steder i Ytrebygda hvor du kan spise pizza, kebab, hamburger, sushi og annen asiatisk som for eksempel kinesisk, indisk og koreansk.

Den andre tabellen er all annen mat pluss steder som serverer drikke. Ytrebygda er delt inn i Blomsterdalen, Bergen lufthavn Flesland, Hjellestad, Kokstad og Sandsli.

 Annen MatDrikke
BlomsterdalenMat På Farten
Popolo Osteria & Bar
Solbrød
Solbrød
FleslandEspresso House Flesland
Hjellestad @icookpopup 
Kokstadicookkitchen
Pitstop Kokstad
Restaurant Lindbergh
 
Søreide/
Sandsli
Biltema Café
Brasserie X Bergen
 
Tabellen viser kafeer og restauranter i Ytrebygda hvor du kan spise tradisjonell norsk eller internasjonal mat i tillegg viser den kafeer, juicebar, bar og pub hvor du kan drikke kaffe, juice, øl, vin og brennevin